Udviklingsforum Odense

Dette skal du overveje inden du springer ud som iværksætter

Drømmer du om at være din egen chef og træffe dine egne beslutninger. Måske har du allerede en lang karriere bag dig, men drømmer om at stå på egne ben. Eller måske er du ung og nyuddannet, med et hoved fuld af spændende ideer og gåpåmod. Vejen frem til at ville springe ud som iværksætter kan forskellig, men det er nogle overordnede ting, som du skal forholde dig til, hvis du overveje at starte som selvstændig.

Hav dit bagland i orden

Hvis du starter virksomhed som selvstændig, så skal du være parat til at lægge i masse timer i din virksomhed. Specielt i de første år. Det er DU muligvis villig til, men du er også nødt til at sørge for, at dine nærmeste bakker op om ideen. At springe ud som selvstændig er på ingen måde rosenrødt og du får brug for at dit bagland bakker dig op frem for at modarbejde dig. Er dine nærmeste ikke med på ideen. Så bør du genoverveje om det er lige nu, du skal være selvstændig.

Hav list på bogen

Det er altid en rigtig god idé, hvis du kan planlægge din opstart som selvstændig, så du har en opsparing at tære på det første stykke tid. Den økonomiske usikkerhed er nemlig den selvstændiges største fjende og den mange knækker halsen på. Som selvstændig skal du være villig til at gøre en masse ofre i starten. Det skulle så gerne på sigt give frugt i form at en sund forretning, der kan forsørge dig og din familie.

Støt dig til en mentor

Det er altid en rigtig god idé at have en mentor, som du kan sparre med. For der vil unægteligt opstå en masse situationer, hvor du vil være glad for at have en at støtte dig til og vende problemerne med. Dine familie kan støtte dig langt hen af vejen. Men en der forstår sig på din forretning kan give dig en støtte, som du ikke finder andre steder.