Udviklingsforum Odense

Når du skal ansætte din første medarbejder

Det er en stor dag, når du når dertil, hvor du kan ansætte din første medarbejder. Det betyder, at forretningen går godt og at du har mere at lave, end du selv kan nå.

Men når du skal ansætte en medarbejder, så er der også mange ting, du skal have styr på. Dem gennemgår vi her.

Det skal du huske når du ansætter din første medarbejder

  1. Opret dig selv som arbejdsgiver på virk.dk.
  2. Følg arbejdsmarkslovgivningen som sikrer dine medlemmers minimumrettigheder.
  3. Følg gældende overenskomst.
  4. Du skal indbetale ATP- bidrag. Både for dig selv og for din ansatte. Når du indbetaler til ATP, så bliver du samtidig dækket af Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikring også kaldet AES.
  5. Det er dit ansvar at tegne en arbejdsskadeforsikring for din nye ansatte. Det er for, at sikre den ansatte økonomisk sikret, hvis han eller hun kommer til skade i arbejdstiden.
  6. Du skal udstede et ansættelsesbevis allersenest én måned efter at din nye ansætte er startet på jobbet.
  7. Du skal indbetale til en barselsordning
  8. Du skal være opmærksom på, at din ansatte kan være omfattet af en pensionsordning, som du i så fald vil skulle indbetale til.

Sådan forbereder du dig inden din nye ansatte starter i job.

Når det er første gang, at du skal ansætte en medarbejder, så er du sikkert rigtigt spændt på, hvordan opstarten skal gå. Det kan du være helt sikker på, at din nye ansatte også er. Det er altid en god idé at være godt forberedt, så opstarten ikke bliver stresset for nogen af jer. Lav evt. noget materiale på forhånd, hvor du skriver de vigtigste ting ned som den nye medarbejder skal være opmærksom på. Det kan fungere som en slags medarbejder opslagsværk, som den nye ansatte kan læne sig om af de første dage.