Udviklingsforum Odense

Sådan vækster du din forretning

Hvis du gerne vil skabe mere vækst i din forretning, så bør du udarbejde en forretningsplan. Alt for mange virksomhedsejere undervurderer vigtigheden af at have en forretningsplan og du kan derfor have svært ved at holde din virksomhed i vækst.

Hvad skal en forretningsplan indeholde

En forretningsplan skal definere hvad dine mål med din virksomhed er og den skal indeholde en plan om, hvordan du vil nå dertil. En forretningsplan er ikke kun vigtigt for, at du selv kan holde fokus og have et overblik. Hvis du skal i banken og låne penge til dine forretningseventyr, så vil de også bede om at se en fornuftig forretningsplan.

Lær af andre i din branche

Find inspiration til at se hvad der kan få din forretning til at vækste ved, at se på hvad dine konkurrenter gør. Vækster de bedre end dig, så gør de noget bedre end dig – og du skal bare regne ud, hvad det er. Når du leder efter inspiration, så er det også ofte her, at du pludselig vil komme på en helt ny og innovativ idé. Som måske er lige det, der skal til for at få din forretning i vækst igen.

Brug de sociale medier

De sociale medier er en kæmpestor platform, hvor du simpelthen er nødt til at være synlig, hvis du vil have en bid af forbrugskagen. Når du har fastlagt din målgruppe, så kan du med fordel annoncere på de sociale medier. Men endnu vigtigere er det, at du optimere din hjemmeside eller webshop med velskrevne SEO tekster, så du kan få flere besøgende på dine sider.

Netværk netværk netværk

Skab et netværk, som du kan sparre med omkring din virksomhed. Det er lettere sagt end gjort, men har du først fundet dem, så har du værdifuld hjælp og indsigt lige ved hånden når de store beslutninger skal træffes