Udviklingsforum Odense

Sådan finder du en mentor

En mentor eller en sparringspartner som man også kan kalde det, kan være en uvurderlig hjælp, når der skal træffes vigtige beslutninger eller hvis du er nystartet indenfor dit fag. En dygtig mentor kan gennem meningsudveksling give dig fornyet perspektiv og faglig udvikling.

Du har sikkert allerede nogle forbilleder, når det kommer til økonomi, karriere og livsførelse. Det kan være du har en ven eller veninde, som du synes har en masse erfaring, som du gerne vil lære ad. Det kan også være en chef, der har de kvaliteter, som du sætter højt. 

Find din egen mentor

Når du skal finde en mentor, så skal du gøre op med dig selv, hvad du gerne vil bruge din mentor til. Hvis du for eksempel gerne vil finde en mentor, som kan hjælpe dig i den kreative fase, så vælg en der har en masse overskud og nogle arbejdsprocesser, som du gerne vil integrere i dit eget arbejdsliv.

Passiv eller aktiv mentor

Du kan lære meget fra andres eksempel uden at have en egentlig kontakt. Du kan forholde dig til, hvad de siger og mener via de elektroniske medier og måske har de skrevet en bog eller andre udgivelser.

Er den person som du ser op til en i din omgangskreds eller som på anden måde er mere tilgængelig. Så kan du henvende dig direkte til personen og spørge, om de har lyst til at sparre lidt med dig over en kop kaffe.

Det kan være en kæmpe stor hjælp at have nogen at sparre med og støtte sig til, når man jagter karrieren. Der er meget at lære og mange fejl du kan undgå.

Brug iværksættergrupperne på nettet

Et godt sted at finde sparringspartnere gratis er i de forskellige iværksættergrupper på nettet. For eksempel på Facebook. Her er der samlet mange iværksættere. Her i blandt garvede forretningsfolk, som gerne deler ud af deres erfaringer.